Smrt život sklízí

Smrt život sklízí

Anotace: Smutná báseň o pomíjivosti života

Sbírka: Kříž a jablko

Kmotra Smrt s kosou
něčí životy brzy sklízí
šla mlčky, nožkou bosou
a potom jen tak zmizí

Chladný vítr větve klátí
hází s nimi sem a tam
za poli, sedlák žito mlátí
jen Smrt se směje ztrátám

Někdo v kápi se klaněl
beze slov nad tvůj hrob
smutek slzy do očí vháněl
jen pruh zavátých stop
Autor Petr27, 20.12.2020
Přečteno 166x
Tipy 7
Poslední tipující: Ane, Emily Říhová, Psavec, ARNOKULT, mkinka, Frr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí