Samoto

Samoto

Utíkat od toho,
co po toliko let mě přitahovalo.
Od samoty své, od neustlané peřiny,
co ani půlku postele nepřekrývá.

Samota měří si mě ve stoje,
když hrbím se za stolem,
dveře otevřené dokořán,
jako bych někoho vítal, dychtivě
čekal na využití prázdného pokoje.

Neúspěšné snahy samotě se schovat.
Do vášnivých diskuzí,
příchozích zpráv,
na které až moc rychle odpovím.

Povrchním pocitem vlastnictví dne
utíkám tomu jedinému, co mám,
své samotě
a všemu co v ní mohu najít,
kdybych jen více chtěl
a přestal se obávat.

Konečně najít sílu upřímně to říct-
samoto, vážím si tě.
Autor jbpoetrie, 30.12.2020
Přečteno 145x
Tipy 6
Poslední tipující: Emily Říhová, mkinka, Iva Husárková, Z nitra
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak vidím, že nejsem jediná, v kom samota problouzí takový vnitřní boj. Taky na začátku utíkám, až když zjistím, že je to marné, smířím se s ní.

31.12.2020 00:46:26 | Z nitra

Samota je někdy fajn.
Někdy čím dál tím víc...

30.12.2020 22:36:17 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí