2020

2020

Anotace: Veľmi intenzívny rok to bol...

Budem úprimná,
bol si horší než zlý,
taktiež lepší než dobrý...
Bol si ku mne horší než nespravodlivo oplzlý...
Spadla som až tam, kde plazia sa i kobry...

Budem k Tebe viac než úprimná ...
Totiž tá namiešaná sóda bola viac než divná...

Bola horká,
sťa by grepová koža, či kôrka...

Bola slaná,
z každého plačúceho rána...
Tie intenzívne chvíle,
keď živila ma len prána,
ale i kde krvácala moja neviditeľná rana...
čas, kedy žiadna rola nebola už hraná ...

Bola však taktiež sladká,
chvíľa tak jemná, ako je múka hladká (ovšem celozrnná :D) ...

Sloboda striedala sa s opratami skrátka

Ochutnala som tú ostrosť vrchola,
ale i tuposť pádu...
vždy dal si mi v pravý čas tú dôležitú poučku a radu...

A tá vnútorná hrejivosť?
Ktorej nemám nikdy dosť,
čo zažla radosť ...
Prehovárala :
'Som tu, tak sa napoj a namosť...'

A ja mala som už občas fakt dosť,
tam, kde bola trpezlivosť hosť,
pozvala som urputnú rýchlosť ...a naopak..

Budem viac než úprimná,
neraz cítila som tú tŕpku zlosť...

pretransformoval sa neraz ten tlak,
už nebojím sa, že zmeškám ten vlak...

Ak aj áno, chýtim lietadlo,
a vyberiem si zaujimavé sedadlo...
Pekne vo first class,
Hovorím Ti a vďačím Ti nahlas...

To, čo udialo sa vďaka Tebe drahý rok dvetisícdvadsať,
z toho dlho budem čerpať a k tomu sa vracať...

A vyzývam Ťa môj drahý rok dvetisícdvadsaťjeden...
Prajem si intenzívny každý jeden deň...
Nalož mi!
Pretože ma to stále baví s náložmi...
Sú to výzvy, strasti, radosti, hlúposti..
už nebojím sa povedať a už dosti !
SOM NAVŽDY INÁ ...
;)
Autor ZUZ271, 30.12.2020
Přečteno 234x
Tipy 7
Poslední tipující: Emily Říhová, Psavec, mkinka, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vychutnat si každý den,
hořký, kyselý, slaný, sladký,
vždy může splnit se sen,
za životem vyběhnem novými vrátky...
Šťastný nový rok, plný zdraví, pohody a splněných přání :)

03.01.2021 19:35:44 | Emily Říhová

To je moc moc krásne, ďakujem Emily za obohatenie :)

04.01.2021 22:03:10 | ZUZ271

Děkuji, to mě moc těší :)... krásný a pohodový večer :)

04.01.2021 22:14:06 | Emily Říhová

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí