Po sněhové noci

Po sněhové noci

Anotace: V uplynulých dnech byla zima třeskytá

Sbírka: Kříž a jablko

Po sněhové noci ,přišlo nebe jasné
však zimní dny pomalu se vlečou
slunce na své pouti brzy zhasne
ať řeky si během oblevy přetečou

Po Vánocích, jdou černé dny
jenž tmavé, jak peří vranní
v každém ukrytý zmar bezedný
co nad námi visí od doby ranní

V noci byly dveře zavřené na petlici
aby sněhová vánice nepřekročila práh
a neroztrhla péřovou duchnu ve světnici
však unášení bychom byly na krách
Autor Petr27, 17.01.2021
Přečteno 190x
Tipy 6
Poslední tipující: jenommarie, mkinka, Psavec, Z nitra
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Přituhuje a zima vládu přebírá,
v nás poslední naděje zmírá :o)

17.01.2021 22:26:09 | Z nitra

krásné :)

17.01.2021 22:35:00 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí