O životě

O životě

Zrychlený dech, strnule stojíce,

bojíš se otevřít oči a vidět pravdu.

Myšlenka žádná a zároveň tisíce,

ochromen strachem, jak srnka, jež cítí kulku myslivce,

zproštěn své cti a hrdosti, odvahu sbíráš.

...a konečně oči otvíráš.

 

Otvíráš oči a vidíš své dílo,

vidíš vše, co se z tebe zrodilo,

vidíš sám sebe a podstatu života!

...okolo tma, temno a prázdnota.

 

Není tu láska, není tu štěstí,

marně se rozhlížíš, cítíš jen chlad.

Cítíš jen prázdnotu a rány od pěstí,

závan zklamání a mnohých zrad.

 

Kdo jsi a kým jsi byl? 

Autor Ane, 22.01.2021
Přečteno 173x
Tipy 18
Poslední tipující: Emily Říhová, Dani Lou, V.N.Losinský, jenommarie, Z nitra, Akrij8, Psavec, Frr, Jeněcovevzduchukrásného, mkinka, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Aby byl člověk věčně vystrašen..
jsou za život různé...
někdy se stane, že nelze jinak.*

23.01.2021 16:41:29 | jenommarie

Pravdivá pro mnoho mužů :o(
Trefně popisuješ jejich smysl života.
I já dokud mě nevedla intuice, jsem šla úplně špatně.

23.01.2021 02:20:39 | Z nitra

Hmmm...tak to je smutné.Tak, snad znovu oči otevře a uvidí něco jiného.Zrodí se pravý opak?
Vítej mezi námi, Tvá báseň se mi líbí.
..ST..

22.01.2021 22:29:37 | Jaruška

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí