Myriády

Myriády

Anotace: ...

Myriády nadějí
Pohlcené neznámem
Ve tmách ztracené
Navždy bezcenné
Jejich zbytky nad ránem
Umírají raději.

Myriády šancí
Ať už dobrých nebo zlých
Můžeš vidět, ale vnímáš?
Proč z viny otisky snímáš?
Bojíš se šlépějí svých?
Zatracení psanci...

Myriády endorfinů
Pouhá mozku chemie
Nejen rozum hlavou kroutí
Síla toho zlého proutí
Časem všechny zabije
Zatloukání ostrých klínů.

Myriády nevyřčených slov
Nejen Tobě, zůstávají
Ruku v ruce s minulostí
Přibyde jich ještě dosti
Každý člověk v sobě tají
Přes tisíce nevyslaných sov.

Myriády překrásných hvězd
Aspoň ony smysl dávají
Avšak po nich přichází den
Nesmyslný reálný sen
Těla kvapně vstávají
Duše hledají spásný sjezd.
Autor Amiradi, 25.01.2021
Přečteno 174x
Tipy 15
Poslední tipující: Elis1ě, Iris, Emily Říhová, Roser, jenommarie, šerý, Jeněcovevzduchukrásného, Psavec, OpilyJohn, mkinka, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

FSB!
Velmi dobrá báseň - promakaná, s jednotícími prvky. Paráda (=

27.01.2021 20:34:00 | Roser

Děkuji :)

28.01.2021 07:45:06 | Amiradi

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí