Vlnění slov

Vlnění slov

Vlnění slov
A tehdy jsem byla blíž nebesům než zemi
a tehdy jsem cítila ten žár v těle
Přestala jsem se bát poslouchat svůj hlas
ukázal mi
mnoho cest a otazníků
protáhl mne roštím a bažinou.
Kolikrát jsem se málem v hrůze utopila
než zaslechla jsem slabou nit
či aspoň stéblo.
Najednou
některé věci tak jasně voní
až oslepují motáním hlavy.
Možná přímo z nitra Země
Z nitra Mé země
Dotýkala se ohně
i hasila žízeň z dávno zapomenuté studny
Chladila vodou trochu spálené ruce
Dotknout se a neshořet
na hranici
ani neumrznout v ledové jeskyni.
Autor Tančící s motýly, 27.01.2021
Přečteno 104x
Tipy 4
Poslední tipující: Guldrun, rybka, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí