Vrací se dětství

Vrací se dětství

Anotace: Vzpomínková báseň

Sbírka: Kříž a jablko

Jako dítě, měl jsem rád
když loutkové divadlo hrál
naše chalupa byla můj hrad
kde žiju dodnes jako král

Psi chodili na cestě
byli tenkrát jako draci
jenž ublížit chtěli nevěstě
jen tady dětství se vrací

Místo žezla třímal proutek
jablko nahradil starý míč
dnes zůstal jsem bez loutek
které čas zavál někam pryč
Autor Petr27, 08.02.2021
Přečteno 313x
Tipy 7
Poslední tipující: jenommarie, ZUZ271, Psavec
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

sousedovic jabloně byly tehdy nižší
a pod stromem u lesa v jehličnaté skrýši
dělili se kluci o poklady z půd
dnešní kluk je vlastně mnoha věcí chud

09.02.2021 08:13:25 | Clown

Krásné :)

09.02.2021 11:03:35 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí