Krása smrti

Krása smrti

Dnes je ten den.
Den, kdy dostanu se ven.
Ven, ze světa zla a nenávisti,
do nového světa mě přemístí.

Do světa, který mi připadá jako sen,
odkud již cesty není ven.
Budu se mít krásně.
Ve světě, kde uvidím vše jasně.

Stejně, jako u každého děje,
vše od začátku ke konci spěje.
Od začátku napětí stupňuje se,
až ke konci jež nekončící extázi přinese.

Stejně, jako konec hry krásný být má,
Tak i prosto prostá smrt sama,
Neskutečně krásná je,
A to smutná je zdánlivě.

Teď se ten konec blíží,
obecenstvu tep se zvýší,
všem nezbývá než jen žasnout,
nad rozuzlením utichnout.

Nikdo nic již neočekává,
za chvíli již prázdný sál zůstává.
Nával emocí již upadá,
a klid již navždy převládá.
Autor 314, 17.02.2021
Přečteno 196x
Tipy 3
Poslední tipující: root, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hrozné veršování.

17.02.2021 21:38:23 | zoufalec

Život je dar.Byl nám dán.I když před propastí stojíme. Miluj nás, ty vesmíre.
Jsme zatracenci vlastní duše.A bez cizí pomoci se nám těžce kluše.
A tak milý vesmíre, dej nám sílu z ječmene!

17.02.2021 20:10:33 | mkinka

Souhlas, k takové snad už jedině skotskou.

17.02.2021 21:40:28 | zoufalec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí