Jen stěží snesitelná lehkost bytí

Jen stěží snesitelná lehkost bytí

Anotace: ...

Když není do čeho rýpnout
Čtu Krchovského a myslím na smrt
Když dočtu, uložím knihu
A svůj popel do urny
A každý den ta samá rutina

Když se čas převaluje
Jako ta nejlevnější děvka na strništi
Pod rouškou výparů z lihu
Zvracím na hřbitovní kvítí
A stařenkám do kabelek

Když už se zdá, že je konec
Filmy, básně, svět a tak dál
Zapadají do jednoho střihu
Už nečekám na ráno
Už nečekám na zítřek
Autor Ravena Lupus, 22.02.2021
Přečteno 160x
Tipy 8
Poslední tipující: mkinka, Marten, kudlankaW, Rozmarýna
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krchovský je super. Většinou.

22.02.2021 19:33:08 | cestadolesa

...asi jsem cynik...ale krchovské básně mi připadají zábavný...je v nich hodně tragikomickýho....;-)

22.02.2021 17:41:46 | Marten

O tom žádná :D

24.02.2021 09:29:13 | Ravena Lupus

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí