Autoportrét

Autoportrét

Jsem žena mnoha skvostů, plná antonym
Jsem nevinná dívka, plná vin
Beznadějně romantický pragmatik
Jsem bezvěrcem se stygmaty

Jsem horolezec, co se bojí výše
Jsem negramot, co básně píše
Samotářský extrovert, co neumí mlčet
Jsem ochočený pes, jenž zvlčel

Jsem cestovatel, co se bojí dálek,
i nespavec, co zbožňuje spánek
Jsem noční sova, jež budí se brzy
Jsem bezcitnou mrchou, již slova mrzí

Jsem mluvčím, co neumí mluvit
Jsem silnou ženou, co chce se jen tulit
Jsem tichem, co potřebuje zvuky
Jsem jedlí, co miluje buky

Jsem zvířetem ve víru města
Jsem abstinent, co pít nechce přestat
Jsem dítětem, ze ztrát a nálezů
Jsem převozník, co bojí se povozů

Jsem ztracený případ jdoucí příkladem
Jsem třpytivou tretkou, jež je pokladem
Jsem upřímným podvodníkem
i neochotným ochotníkem

Zbabělec bez pudu sebezáchovy
Svobodný jedinec s řetězem u nohy
Stydlivý exhibicionista, co davu se bojí
Pacifista, co stále zbrojí

Dospělé dítě bez odpovědnosti
Introvert s touhou po pozornosti
Masochista, co bojí se bolesti
Nešťastník, co jde si za štěstím

Jsem ambiciozní a přesto líná
Jsem ordinérní a přesto jiná
Jsem sobě cizí, přesto svá
Vítej v mém světě, to totiž jsem já

Autor Klára Němcová, 28.02.2021
Přečteno 248x
Tipy 11
Poslední tipující: poslední, Emily Říhová, mkinka, Rozmarýna, blues
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Parádně zachyceno, báseň plná protikladů jako život sám - bez váhání ukládám. Z tvé tvorby jsem nadšená! (*ST)

01.03.2021 14:58:57 | Rozmarýna

Děkuji ti, moc mě to těší...

01.03.2021 15:30:22 | Klára Němcová

Krásně jsi zachytila život plný paradoxů, alespoň já jej tak vnímám

01.03.2021 07:19:33 | Clown

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí