Převozník

Převozník

Jsem i žena, něžná a citlivá, fakt...přísahám

Jen mám teď sebedestruktivní sklony

A tak se před srdcem svým teď schovávám

Jinak je to jako rána máchaná v soli

 

Občas si říkám, že je to statečnost

Ale není...a oba to víme

Ničení sama sebe není cnost

Je to jen útěk bez píle

 

Zraněná duše křičí kolem sebe

A do tmy stahuje i své okolí

Nemůžeš se přece zmítat v křeči

A do toho volat, že to nebolí

 

Dvě tváře, dva životy

A ani jeden celý

Zde jsem já a tam jsi ty

Strach utéct mi velí

 

Pro mě jsi cestou dál, převozníkem

Ale čím pak jsem já pro tebe?

Zábavou, pokusem, podvodníkem

Či matrací pod sebe?

Autor Klára Němcová, 03.03.2021
Přečteno 294x
Tipy 13
Poslední tipující: J.Karasová, Marten, Iva Husárková, Rozmarýna, Psavec, jenommarie, šerý, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

..Sebehledání ..své cesty
a nalezení sebe..
má svůj jistý průchod
i s tím zmatkem
než se nalezneme
a upevní se
to, co k nám patří
a i to jací jsme.*ST;)

03.03.2021 16:53:25 | jenommarie

"Je to útěk bez píle* "

Pro život kvést a v sobě míti trny. Poezie s rozpolceným obsahem. Líbí se mi.

03.03.2021 16:50:21 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí