Ikaros

Ikaros

Anotace: ...

Povedal si,
že je to len obyčajné.
Nič.
Čo sa stratí na dne oceánu,
ktorý vypiješ jedným dúškom.

Smietka na kabáte bezdomovca,
A štvorec na károvanej košeli.
A ten ti nepríde výnimočný.

Je však vždy to čo vidíš
naozajstná skutočnosť,
alebo len
poľahčujúca okolnosť
tvojich nekonečných pochýb?

Mašlienková ruleta
si hľadá spočinutie.
Niekde v diaľke,
pri čínskej paličke.
Jedna je málo,
Dva je už veľa.
Tak čo s tebou ľudské pokolenie?

Krásu už nehľadáš,
Láska pre teba zanikla.
Pravde si okovy nasadil
Však nádej zatiaľ uniká.

Tebe,
Pokrytče chvíle,
Zdanlivo radostne
ubehnutej míle.

No veď uvidíš,
Čo bude zajtra,
Vidím, že krídla Ikarove si nasadil.
Čo môžem viac,
jak priať ti veľa šťastia
Aj v tom, pre čo si sa nenarodil.
Autor Guldrun, 07.03.2021
Přečteno 142x
Tipy 17
Poslední tipující: poslední, Akrij8, Emily Říhová, přema, Marten, Psavec, jenommarie, Vivien, blues, Básník Karel, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velmi procítěné verše...ST..

09.03.2021 21:50:57 | Jaruška

Ďakujem.:)

13.03.2021 19:58:22 | Guldrun

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí