Déšť v horách

Déšť v horách

Anotace: báseň psaná v lednu na chatě ve špidlu. introspekce. meditace

 

Utlumené horské ticho za okny, hlasy

mezi stěnami chaty, na patrech,

nuda, ztráta ambivalence, odpočinek osobnosti,

klid, smutek, déšť za okny, mrholení,

 

příšeří bez příkras,

touha zadumaná v tajícím sněhu,

hovorové přízraky strachu a úzkosti,

obletují svorné mlhové nebe naděje,

 

slova opisují ustálenou přítomnost,

jak ustálený tichý déšť za okny,

pod krkonošskými vrcholky,

 

déle svítající dech střízlivé vášně,

mizejí nerozhodnost, težkopádnost,

údery hlasů a hovorů.

 

dřív než udeří dřímotné obětiště,

čtení o poezii, verše básnířky

o polykání jadranu semene

  a touze - svět jako déšť a pláč.

Autor Happyyz, 19.03.2021
Přečteno 233x
Tipy 5
Poslední tipující: MiMiKa, Vivien, mkinka, Iva Husárková, šerý
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí