Koník z porcelánu

Koník z porcelánu

Mít tak gramofon na kliku
polici plnou klasiků
věrného psa
a k tomu ženu
Annu anebo Margarétu
v šatech plných květů
a snad ještě džbánek vína
a koníka z porcelánu
co se k nebi vzpíná
a k ránu trochu bolehlavu
ve váze kytku která pláče
která tiše zmírá
a Annu anebo Margarétu
v květovaných šatech
a hebkost jejího klína...
Autor Veršotepec, 02.05.2021
Přečteno 146x
Tipy 17
Poslední tipující: Akrij8, Emily Říhová, horečka., Marten, šerý, Vivien, Amonasr, kaše, Iva Husárková, Psavec, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

A mohla by mít i dvě jména
vždyť to se také vídává
byla by Anna Margaréta
co v šatech ráda snídává.*:) *ST
Milá báseň.

02.05.2021 21:22:01 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí