Minulost

Minulost

Pozdě bycha honiti,
Ran už bylo dost.
Pozdě jinak činiti,
Nezmění to minulost.

Apatyky stojí dál,
Generál na frontě velí pal,
Na popravišti se vezeň kál,
Vítr ale vane dál.

Zloděj křičí, chyťte zloděje,
Odlákává pozornost.
Za rohem se s ďáblem poměje,
Nezmění to minulost.

Sloupy morové dále ční,
Sirotek se za vraždu mstí.
Nelze přechytračit smrt lstí.
Ale to už naši předci ví.

Čin dobře čertu,
Peklem se odmění.
Za střechu měj celtu.
Minulost to nezmění.

Každá doba měla své,
Zloba má vždy pré,
Města mají lidi zlé.
A budovy omšelé, tak mdlé.

Amores perros,
Lásku v srdci nenos,
Zbyde jenom zranění,
Minulost to nezmění.

Mezi slepými být jednookým králem,
Hostit peklo, honosit se bálem.
Hůl si vždy najít na psa, kterého chci bít.
Na ostatní nehleďet, co jen chci si vzít.

Chytrému napovědět, hloupého trknout.
Jazyk si vyříznout, už jenom ticho - zmlknout.
Zůstat zas sám, zařídit si skromný domov.
Nevycházet ven, být jako hrdina Oblomov.

Galimatyáš nechat si v hlavě,
Haura ze sebe a své povahy činit.
Smrt zvládnout s lehkostí a hravě.
Někoho jiného než sebe za vše vinit.

Nakonec si jen pozvat kněze,
Než nastane strnulost.
Konstatuje ti, že žádná katecheze,
Už nezmění minulost.
Autor Melancholický poeta, 03.05.2021
Přečteno 172x
Tipy 5
Poslední tipující: Emily Říhová, mkinka, Iva Husárková, Frr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí