Inventúra

Inventúra

 

 

 

                         INVENTÚRA

 

 

 Koncoročná inventúra 

 zamestnancov v obchode,

 nevyhnutná avantúra,

 manko značné v nahote.

 

 Pátranie po vinníkoch 

 atmosféru naruší,

 východisko v únikoch,

 hľadanie sa preruší.

 

 Účtovníctvo samá chyba,

 výkaz plný omylov,

 predvolaná veľká ryba 

 so správou vskutku nemilou.

 

 Inventúru v papieroch 

 nutné spraviť následne,

 účtovníci v pranieroch 

 kamuflujú dôsledne.

 

 Zamestnanci prevádzky 

 tušia veľkosť galiby,

 na kolenách prosiacky 

 o neprestrielné alibi.

 

 Manažéri obchodu 

 trúchlia spolu pri strate,

 obvinenie z podvodu 

 zapíjajú na chate.

 

 Pre hroziacu výpoveď 

 a zápis v trestnom registri 

 pripravujú odpoveď 

 sťa chytrácki ministri.

 

 Pojednanie na súde 

 pre verejnosť prístupné,

 podvodníci v ostude 

 pýtajú aj odstupné.

 

 Kýble špiny preliate 

 ani v dákom cirkuse,

 pre peniaze uliate,

 pre blahobyt v luxuse.

 

 Ryba smrdí od hlavy,

 zamestnancov očista,

 vydýchnutie z úľavy,

 budúcnosť však neistá.

 

 Zverejnený rozsudok 

 veští krámu úplný krach,

 veď znalecký posudok 

 vyvoláva v sudcoch strach.

 

 Zo súdu hneď do basy 

 podvodníci putujú,

 obecenstvo súhlasí,

 darmo skutky ľutujú.

 

 

 

 

Autor Peter35, 08.05.2021
Přečteno 130x
Tipy 3
Poslední tipující: mkinka, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí