Slunce na trůnu

Slunce na trůnu

Anotace: báseň o střídaní dne a noci

Sbírka: Písničky z domova

Slunce vstává z trůnu,
aby večeru předalo vládu
novým králem jmenuje lunu
další den,ale chystá zradu

Lunu odvolá z nebeské říše,
sotva vyšlo ze svojí komory
zamklo jí do stříbrné chýše
a hvězdy poslala spát za hory

Luna na obloze večer trůní
drobné hvězdy,jsou její páže
celou noc věrně sedávají u ní,
jak nebeský zákon všem káže
Autor Petr27, 20.05.2021
Přečteno 198x
Tipy 10
Poslední tipující: Emily Říhová, jenommarie, Iva Husárková, mkinka, Psavec
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

slunce jedno

20.05.2021 22:43:13 | ttragelaf

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí