Nestála

Nestála

Anotace: Každý hráme divadlo, niekto viac, niekto menej, ale čo nespravíme aby sme vyhoveli?

Som ako jarná rieka v horách,
Čo pomaly sa prebúdza k životu,
Len krehká vrstva posledného ľadu
Ma delí od nepoddajného vzduchu šepotu.

Som ako sviečka na polici,
Žiarim si len tak, potajme, smelo.
Len kovový prúžok chráni všetko,
Aby ohňom mojim nezhorelo.

Som ako hviezda čo padá z neba,
Ticho sa prebúdzam do sily.
Vstávam rýchlo, upadám náhle,
Však slová moje stenu prebili.

Som čo mám byť, znova, stále,
Pretvárka je moje meno,
Som len to čo vidieť chcete,
Čo kričí nahlas, avšak nemo.
Autor Guldrun, 28.05.2021
Přečteno 139x
Tipy 17
Poslední tipující: Emily Říhová, mkinka, kafe u okna, Marten, Iva Husárková, Psavec, Vivien, Frr, jenommarie, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkně napsaná báseň,ale až tak s ní nesouhlasím. Raději Žiji-divadlo nechci hrát .-)
Ale myslím si, že chápu, co jsi chtěla vyjádřit .-)

31.05.2021 22:19:51 | Jaruška

...kdo hraje divadlo, nežije...jen hraje...;-)ale napsaný hezky...

29.05.2021 11:36:16 | Marten

Zajímavé protimluvy, oslovila, ST

28.05.2021 22:34:14 | Vivien

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí