BOHÉMA

BOHÉMA

Bohémske chvíle

pri červenom víne,

žijem pre tieto momenty

pri svetle modrastej

lucerny.

 

Rimbaud, Verlaine, Baudelaire,

znie to ako problém,

no zelené víly

už dávno snili,

keď my sme ešte posledný

pohár vína pili.

 

Z gramofónu vrčí platňa

cez dym nie je počuť

šepot nových inšpirácii.

Poď sem ku mne a zhasni.

 

Budeme potichu počúvať

až kým nezaštebotá prvý vták

vtedy už budem musieť ísť na vlak

a z krvavých barikád ostane už len

suchý vlčí mak.

 

Teraz neopustí Odysseus krásnu Penelopu,

ale krásna Penelopa opustí potápajúci sa vrak

a zmizne nad rajom

 ako prelietavý vták.

Autor Pettie, 15.06.2021
Přečteno 120x
Tipy 9
Poslední tipující: Emily Říhová, kudlankaW, Iva Husárková, Psavec, Vivien, šerý
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Baudelaire má problém, kdyby se pachtil v tomto textu, ale mám tvé texty rád, kolikrát se pousměju a o tom to je :)

15.07.2021 09:08:26 | Ray Magini

beriem to ako kompliment ;)

26.07.2021 18:29:49 | Pettie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí