SAMOTA, TÁ KRÁSNA VEC?

SAMOTA, TÁ KRÁSNA VEC?

Anotace: ďalšie z mojich instantných depress :)

Musím si nechať

na pozadí bežať telku,

aby som necítila

osamelosť môjho celku.

 

Samota,

ta krásna vec,

môže byť aj jed

najmä keď ju cítiš

putovať niekde v duši

rozlievať sa po tele ako piesok po púšti.

 

Človek musí vedieť byť sám

hovorieval ten a ten pán,

ale koľko tých rán

sama sebe otváram,

keď si v noci pod paplón

s hlavou vo víre myšlienok

ľahám?

 

Z neúprimných citov

kvitne len ruženec pochybností

a láska panuje takou mocou,

že trpíš menej sám

ako v oklopení tých,

ktorí nosia po kapsách

za milým úsmevom

niekoľko ostrých dýk.

 

Tak vypnem telku,

škrtnutím sírky

podpálim všetky mosty

a za tanca v ich dyme

spolu nové postavíme.

Autor Pettie, 27.06.2021
Přečteno 184x
Tipy 10
Poslední tipující: Marten, Iva Husárková, kdotoví, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vyhoď televizi a vyjdi do skutečného světa i sebe sama :)

28.06.2021 16:30:08 | Ray Magini

když zranění jsou vážná a těžko se hojí, bojíš se uvěřit, pak samota je bójka strážná a není žádný hřích. moc ráda jsem četla. :-))

28.06.2021 02:04:32 | Iva Husárková

Vďaka!

29.06.2021 23:10:19 | Pettie

:-))

11.07.2021 08:19:36 | Iva Husárková

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí