Bezdomovec Milan u mňa v byte 2. pokračovanie

Bezdomovec Milan u mňa v byte 2. pokračovanie

Anotace: Bezdomovec Milan u mňa v byte, už však na krátko...

Zuzano, dyť to mužou být i štěnice...

To Tě klidně může vyjít i na statisíce...

Každá minúta  je drahá,

Proboha už se zapla Tvá vnitřní ostraha....?

 

Takto rada znela...

Silne som z nej znervóznela,

 

Tu už predsa ide o ohrozenie moje,

Rázom môžem prísť o bývanie,

i o veškeré svoje zdroje...

 

Milanové spokojné prebudenie

včasne popoludní ,

prezvučila naliehavá úprimná správa,

a následná prosba nech sa ukľudní...

 

Neľútostne znelo, musíte ísť inam...

Milan začal prepadať svojím vinám,

ale veď Vy za to nemôžete,

tváril sa :

Zuzko, vůbec nepomáhate,

ale do živého režete... 

 

Po krátkom oslnení

znova zatiahlo sa...

zas tam, kde bol...

sám a zlomený...

 

fyzické potreby šli do úzadia...

žalúdok začal náhle zlobiť ...

s nárekom,

tak čo sa bude diať a robiť... ?

                                      

.......

 

Pred dverami noclahárny armády spásy,

Zavreli nám pred nosom o chlp, či tri vlasy,

týpek agresívny umocňoval strach a nechuť

Tomu sa tu nemôžeš vyhnúť,

Začal Milan s prednesom:

 

Todle, je tá jejich bezpečnost...

Radši pudu bydlet znovu pod most,

Než čekat, až mě tady někdo zabije, či okradne

U starce, jako jsem já, je to až příliš snadné...

 

So železnou reťazou máchal chlap na ľudí,

Asi pol hodinky trvalo polícii kým sa zobudí,

 

S Milanom sa fakt človek nikdy nenudí...

Zažije si adrenalín a surový strach,

Svet v týchto hlbinách je plný nástrah...

 

Stále sa niečo deje ,

Je magnet plný strachu a beznádeje

 

Avšak dostalo sa mi  obrovskej pomoci,

Milan v Azylovom dome u svätej Terezy

 tak našťastie strávil dve noci...

Autor ZUZ271, 19.07.2021
Přečteno 131x
Tipy 5
Poslední tipující: Frr, šerý, kudlankaW
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí