Stavba

Stavba

Anotace: Retrospekce půlroku zpět.

Roztékám se do všech koutů, jak čerstvě natřená barva,
jak sladký karamel na křehkém dortu.

Na dřevěné stoličce, které vdechuji život.
Usazen na meditačním polštáři, ochutnávám svobodu.
Lehoučká kapička slzy dopadá k zemi,
podlaze zpola zabydleného bytu.
Políben tvrdou prací, osahávám hladkou stěnu.
V jemných nerovnostech čtu rozmanitý příběh.
Lásky a zklamání, dětské radosti, dřiny, štěstí i pochopení,
vtipů, hořkosti, vzteku a zkaženosti, nezlomné krásy čistého charakteru,
poctivé práce, zručného úmu, ze zdí a zkušenosti si představuji příběh panelového domu.
Autor J.P.Jacques, 23.07.2021
Přečteno 292x
Tipy 7
Poslední tipující: Iva Husárková, Marten, Frr, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Otevřená kniha.

23.07.2021 11:43:55 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí