BABIE LETO

BABIE LETO

Na perách višňový rúž
Čo to so mnou robíš,
keď tu len tak ležíš
som úplne v rozpakoch
lietam niekde v oblakoch

Na prsty sa mi lepí peľ
zabudnutých spomienok.
Pravou nohou robím správny krok
tou ľavou sa vraciam späť o rok,
už nepijem grog
pijem pieseň konca leta
nohy mi šteklia zamatové steblá
noc už nie je teplá
fúka vietor
a všade lietajú iskry
pád na zem nemusí byť ostrý,
na zemi vankúše z púpavy
dávno nežijem pre zábavy
objíma ma náruč utkaná
z babieho leta
vo vzduchu vonia mäta
moje nechty kreslia vlny
ako seizmograf
cítim otras
nad posteľou obraz
a v nej odraz mojej nádeje
nič nie je stratené

V zrkadle známa tvár,
no vo vnútri ju vôbec nepoznám
cítim otras
buď chcem všetko
alebo znova začať
hrdo kráčať
štebotom vtákov sa
nechať sprevádzať.

Slnko ohrieva chrbát zmije
a z duše sa mi už krivda nezmyje,
dala mi krídla
letím vysoko
opúšťam atmosféru
zdravím priateľky družice,
otáčam hlavu k slnku
ako šťavnaté slnečnice.

 

Autor Pettie, 28.08.2021
Přečteno 143x
Tipy 10
Poslední tipující: Frr, Linna, šerý, Psavec, Vivien, mkinka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ale áno zaslúži si to bod, pretože to vieš zaujímavo podať. Mohla by si svoje diela aj vydať, myslím si, že na to máš :)

30.08.2021 14:44:57 | Ray Magini

ďakujem za milé slová, rozmýšľam nad tým :)

31.08.2021 10:04:30 | Pettie

Báseň zdařilá. Otáčet hlavu k slunci jako slunečnice. To se mi líbí.

28.08.2021 15:17:05 | mkinka

Ďakujem :)

28.08.2021 15:19:19 | Pettie

Rádo se stalo, milá kamarádko.

28.08.2021 15:32:18 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí