Nástrahy ulice

Nástrahy ulice

Anotace: Báseň o nástrahách jedné ulice

Sbírka: Verše z bytu

Černý had silnice
přede mnou se plazí
a jen když na mokrém asfaltu
mi noha sklouzne
tak mě do hlavy uštkne
silnici lemují z obou stran
štíhlé kokety pouličních lamp
v jejichž mrtvém světle
se odráží kaluže po včerejším dešti

V šedi chodníků nehybně leží
pár spadaných listů
z blízkého javorového háje
který voněl vlhkým vzduchem
a tlejícím kobercem zlatých mincí
jež lákaly mne stále
hlouběji do vnitřností lesa
abych všechny nasbíral
do děravých kapes

Zlý had mě uštkl
když vracel jsem se z hospody
z jednoho dlouhého flámu
a upadl jsem do černého chřtánu silnice
a ošklivě se zranil na ruce
z níž krev kane
a jenom lampy jako lehké děvy
se mi pod kuplířem noci smály
celou cestu když jsem zraněný domů šel
Autor Petr27, 31.08.2021
Přečteno 176x
Tipy 7
Poslední tipující: gallatea, Lexi, mkinka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nie len lampy, aj mne kútiky úst zdvihlo ;-)

26.09.2021 20:12:08 | gallatea

to mně těší :)

26.09.2021 20:31:24 | Petr27

Líbí.

31.08.2021 20:48:05 | mkinka

díky :)

31.08.2021 22:07:01 | Petr27

Rádo se stalo.

31.08.2021 22:09:10 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí