Na nebeské lodi

Na nebeské lodi

Anotace: nebe jako oceán :)

Sbírka: Verše z bytu

Ráno je nebe oděný námořník
a slunce jako zkušený lodivod
uchopilo hořící kormidlo
ä celý den proplouvá
modrým oceánem oblohy
na té lodi je početný orchestr
znenadání zaslechl jsem houslí hlas
kdesi v rohu bručela basa
a bubny hluboce duněly
klaviatura div nevyskočila z piána
jak po ní prsty tančí

slunce narazilo do bílé pevniny mraků
a celá loď začala vodu pít
tak dlouho dokud nesáhla si na dno
jako notorik po několikadenním flámu
první opustila palubu početná posádka
a mne se najednou zdálo že
na potemnělé obloze
se vznášely hudební nástroje z celého světa
dokud s podzimním listím
a velikým hřmotem
nedopadly zpátky na zem
Autor Petr27, 06.09.2021
Přečteno 273x
Tipy 11
Poslední tipující: jenommarie, gallatea, Frr, šerý, OpilyJohn, blues, mkinka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ta se mi líbí..:-D* ST*

07.09.2021 15:06:12 | Frr

díky :)

07.09.2021 15:37:30 | Petr27

Prima verše prodchnuté neotřelou představivostí.*

07.09.2021 01:55:05 | šerý

díky :)

07.09.2021 11:17:47 | Petr27

Miluju lodní aspekty :)

06.09.2021 19:26:54 | OpilyJohn

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí