Trapnost má

Trapnost má

Anotace: Úvaha či báseň o trapnosti mé, citů které mám a mých touh...

Jsem tu a měl jsem sen

touhu pustit city ven.

Kdysi dávno jsem si cosi přál.

 

Hradbu však jsem zbudoval

tam uvnitř sebe malý sál

Někde klíč jsem vzal a jinam dal.

 

Uzavřen v touhách svých

ó ano myslím na ten hřích- jinde milovat

jak trapně se ale nechovat.

 

Hradbou mou jen málokdo smí projít

jen někomu dokážu ukázat svůj cit.

Jsem špatný, že toho se bojím?

 

Ano, jen někdo zná mé nitro

mám strach ukázat cit svůj

To proto, že cit ten mě zničí - vím

 

A stejně tajně  miluju

tam uvnitř sebe bez studu

Volnost mít i volnost dát.

 

Je to hříšné? Ano snad

dobře,  je hříšné jí milovat

a sám sobě i jí trapným být.

 

Dobře,  jsem trapný svojím citem

vím, jak strom v louce v hradbách sám

někomu klíč, ano, je trapnost nechtít tam byt sám. 

 

 

Je smyslem pochopit sebe a cit.

ale nemít cit je možnost žít?

Ano, i bez citu to jde

Dobře,  tak jsem jako harpie.

 

Tím, že jsem.

 

~☆~

Autor Protos1182, 18.10.2021
Přečteno 170x
Tipy 10
Poslední tipující: Emily Říhová, Fialový metal, Iva Husárková, Sonador, paradoxy, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

trapnost? kdeže.. a bez citu to sice nějak jde, ale životu se to spíš jen podobá...
obejmutí*

18.10.2021 10:15:00 | Sonador

Boduješ Son*

18.10.2021 12:52:29 | Protos1182

:)*

18.10.2021 13:13:29 | Sonador

:0)

18.10.2021 13:19:17 | Protos1182

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí