Ráno v okně

Ráno v okně

Anotace: Ranní pohled do okna

Sbírka: Verše z bytu

Smířím se s uplakaným ránem,
kdy z mraků hučí rozbouřené splavy
jen v domě, za okenním rámem
stál muž s šálkem horké kávy

Z okna dívá se do ulice
ze šálku černé zklamání upíjí
když v teplu domova culí se
hodiny z věže zlověstně odbíjí

Světlo v okně náhle zhaslo,
sotva nebe odložilo černý šál
ještě kolem se zimou vše třáslo
než pod paprsky ranní mrazík tál

Muž se od okna vzdálil,
aby posnídal chléb s máslem
obzor se zatím zlatem halil,
jak slunce v pokoji zhaslém
Autor Petr27, 24.10.2021
Přečteno 188x
Tipy 10
Poslední tipující: jenommarie, mkinka, Jeněcovevzduchukrásného, Marry31, Iva Husárková, šerý, Fil
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Umíš krásné obrazy;) *ST

28.10.2021 12:37:39 | jenommarie

moc díky :)

28.10.2021 12:54:12 | Petr27

;)

28.10.2021 12:56:05 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí