Alkohol.. není to snad sám Satan?!

Alkohol.. není to snad sám Satan?!

Anotace: O tom, jak si člověk zlepšuje život alkoholem, ale neuhlídá si hranici, aneb "věci co vlastníš ty nakonec vlastní tebe"

Zima se rozléhá krajinou,
města jsou prázdná,
všechno je stopnuté koronou,
pivo tě láká.

Kdy už tahle doba skončí,
to je ve hvězdách,
zásoby piva se tenčí,
zmatek máš v myšlenkách.

Řeknu ti příběh jednoho může,
neskončil zdárně.
myslel si, že alkohol mu pomůže,
ovšem použil ho špatně.

Virus korona zastavil jeho dění,
nemohl dělat vše jako dřív,
snažil se však být produktivní,
vždycky byl snaživý dříč.

V začátku úspěšný on byl,
Při všem snažil se moc,
uklidil celý svůj byt,
práci z domova věnoval se v den i noc.

Postupem času ubývalo mu sil,
už nebylo co jiného dělat,
pořád jen v práci byl,
už nebavilo ho nesmět nic dělat.

Pouhé procházky už ho omrzely,
ženu žádnou neměl,
cítil se dost osamělý,
jak dělat nic nesměl.

Začal svou nudu zahánět pivem,
s jeho kamarádem rád,
pak už jen on se svým bytem,
vystačil na pití sám.

Pivo už mu bylo málo,
přikoupil si rum,
hned jak vzbudil se ráno,
načal ho a bum.

Seděl v rohu bytu,
už i práci svou vzdal,
neměl už kamarády tu,
za další rum cokoliv by dal.

Už docházely mu i peníze,
rozhodl se prodat auto,
místo aby posbíral se,
začal brát drogy na to.

Nakonec usnul pod mostem,
kde umrznul v noci ledové,
teď v pekle je hostem,
vyčítá si své chování pitomé.

Už nemůže dělat nic,
smrt je nevratná prostě...
tak i ty přestaň pít!
dokud už nebude pozdě...
Autor Kačí, 30.10.2021
Přečteno 141x
Tipy 2
Poslední tipující: Iva Husárková
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...teď v pekle je hostem...
No, nebyl bych tak striktní.Snad jen ještě,
hoď kamenem první, kdo jsi bez viny.

29.11.2021 17:31:44 | Jeněcovevzduchukrásného

To víš. Dobrý sluha - špatný pán.

02.11.2021 09:46:58 | Jan Kacíř

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí