ZELENÁ RIEKA

ZELENÁ RIEKA

Zelená rieka

sa ako had krúti

okolo ospalého mesta

stredom vedie kľukatá cesta

popri nej tváre všetkých tých,

kým si mohol byť

s kým si teraz mohol vstávať

každé ráno ho v zrkadle zdraviť

rozhodol si sa však razantne

raz a navždy ho popraviť

z tohto sveta úplne potichu,

bez očitých svedkov

odpraviť.

 

Zelená rieka

sa ako had krúti

okolo ospalého mesta,

stredom vedie kľukatá cesta,

popri nej tváre všetkých tých,

kým si mohol byť,

ty si sa však rozhodol ešte raz

nasadiť si masku spoločnosti

a plávať s ňou

proti prúdu.

Autor Pettie, 02.11.2021
Přečteno 112x
Tipy 10
Poslední tipující: Iva Husárková, Psavec, šerý, Krahujec, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkně vypracovaná*

02.11.2021 22:54:26 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí