Mravenci

Mravenci

Mravenci sedící v krabicích
Cvakající do klávesnic,
Táhnoucí na sobě břemena dvakrát převažující
je samotné …


V nocích prošedivělých vším tím kortizolem
Jsou jejich velké hlavičky napadeny
Temným slizovitým mrakem,
Který dáví jejích malá vědomí …


Mají infarkty během přesčasů,
Mrtvice během svátků,
Přesto mašina kolektivu jede.


Armáda opancéřovaných úředníků,
Divize služeb
Koalice velitelů,
Manažerské povinnosti.


Vše běží jako namazaný stroj,
Vesmírný cyklus,
Práce na atomech, přeměna zboží,
Makroekonomika mikrosvěta,
Organismy dříčů a vratké životy chudých.

Autor Alexandr Rakita, 09.11.2021
Přečteno 112x
Tipy 6
Poslední tipující: Fialový metal, Iva Husárková, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

A dotknou se lásky ?
U sta hrobů ...
Když pozdě v noci kráčí domů ?
U sta křížků kolem cesty !
Co nepřinesla lidem štěstí ...
Ach.
Kdy příjdeš
a zaženeš ten strach z pouhého bytí ?
Mám pocit,
že je to vše k zblití !

10.11.2021 11:35:47 | Fialový metal

doslova :-D děkuju za příspěvek, budu sledovat

11.11.2021 07:15:39 | Alexandr Rakita

Ach, život, ta brutalita :)

09.11.2021 21:10:04 | Constantine

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí