Z JESENE

Z JESENE

Hučí mesto

zurčí rieka

na ulici nieto

ani jedného človeka

chvíľa plynie ako má

vo vzduchu

ani jediná výstraha


Stromy hrajú farbou jesene

počasie hravo skúša,

čo ešte znesieme.

Všetko sa raz

ako tento oblak dymu

na sen rozplynie.

Rieka letí korytom

zmýva staré rany

a aj keď prúd naráža

o ostré hrany osudu

zubaté slnko

stále svieti nádejou 

spoza hory .


Osvetľuje dolinu,

zdiaľky počuť vlak

nesie ťažký náklad,

náklad menom život

nemá cieľovú rovinu

len blúdi krajinou

miestami živou,

miestami béžovou.

Autor Pettie, 10.11.2021
Přečteno 138x
Tipy 10
Poslední tipující: DonBirell, Iva Husárková, šerý, J's .., Fialový metal, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jo.

16.11.2021 22:07:12 | DonBirell

Někdy si Pettie myslím, že ještě k tomu, u mě ten bloudící vlak života má nekonečná spoždění.

11.11.2021 01:01:20 | šerý

Pěkné, vše zlé se rozplyne v přirozené kráse života .)

10.11.2021 15:51:40 | Constantine

ďakujem :)

10.11.2021 15:52:23 | Pettie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí