Mraky nad Bedřichovem

Mraky nad Bedřichovem

Anotace: pohled z okna

Sbírka: Verše z bytu, Obrázky z Bedřichova

Nad Bedřichovem se mraky řadí,
jen měsíček s pastýřskou holí
v nich stříbrnou líc chladí,
jež ho z věčného svitu bolí

Luna s ostře řezanými rysy,
jíž mraky hyzdí kulatou tvář
na nebi z tenkých nití visí,
aby utkat mohla stříbrnou zář

Když si voda a nebe rozumí
modrá barva kolem nich hýří,
jen vítr před domem zašumí
a odnáší mraky,jako chmýří
Autor Petr27, 10.11.2021
Přečteno 205x
Tipy 7
Poslední tipující: mkinka, šerý, Iva Husárková, J's ..
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí.

11.11.2021 20:22:27 | mkinka

díky :)

11.11.2021 20:32:04 | Petr27

Perfekt, přijde mi, že báseň má ještě další dimenzi pro vnímání*

10.11.2021 23:48:51 | J's ..

díky , zajímavé :)

11.11.2021 20:31:56 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí