Ďalšie ráno

Ďalšie ráno

Budím sa ráno

Čaká ma ďalší deň

Želám si, prosím Boha

Aby to bol len sen

 

Aby ešte chvíľu mohol som ležať v posteli

A aby ešte chvíľu mohol som ignorovať svet

Zase budem v práci posledný

Keď nevstanem hneď

 

Ale ja nevstávam, nehýbem sa,

Čakám čo bude

Perinu povytiahnem k brade,

Zavriem oči, ostávam v kľude

 

Veď čo najhoršie môže sa stať

Než to že budem musieť dlhšie pracovať

Než to že budem zase sladko spať

Než to že moje telo bude sa radovať

Než to že moja myseľ bude sa strachovať?

 

Prichádzajú výčitky zo včerajšej noci

Ticho preruší znova hlas budíku

Do čerta, už tomu niet pomoci

Zrazu je 9 hodín, akoby mávnutím prútiku

 

Veď to bolo len 5 minút čo oči som zavrel

Pocítil som po celom tele náhly mráz 

A v hrudi srdcový sval sa mi zovrel

Márny to život, márny to deň, zase raz

 

 

 

 

 

Autor Xixik, 12.11.2021
Přečteno 100x
Tipy 5
Poslední tipující: Iva Husárková, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkně a zajímavě pojato, strach je náš odvěký nepřítel

12.11.2021 08:19:44 | Constantine

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí