Podzim v chalupě

Podzim v chalupě

Anotace: Atmosféra podzimu na vesnici

Sbírka: Verše z bytu

Když od plotny kouř stoupá
k dřevěnému stropu,kde hyne
selka u stolu brambory loupá
a těsto v peřinách tiše kyne

Brzo přijde tma,tak rychle,
jako když čas šíp vystřelí
hluk ustane v chalupě ztichlé
a děti zalezou do postelí

Ve stáji krávy táhle bučí,
když měly dlouhou chvíli
jen lidem v břiše kručí,
proto prostřou ubrus bílý

Když jídlo celým domem voní
rodina se u stolu schází
příbory o talíře zvoní
jako když na vsi udeří mrazy
Autor Petr27, 13.11.2021
Přečteno 158x
Tipy 7
Poslední tipující: paradoxy, mkinka, Sonador, Iva Husárková, šerý
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí.

14.11.2021 20:23:31 | mkinka

díky :)

14.11.2021 20:44:45 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí