V TEJ CHVÍLI

V TEJ CHVÍLI

Z úst

slov dlhé výpravy

nikto ich neriadi

plynú sami

nezastavia ich vojaci,

psi

ani náboje.

 

Zamotávajú sa mi vlasy

namiesto jazyka -

vystrelí

rezko ako motyka,

ľutovať po zločine

je ako zalievanie v decembri.

 

Necítim bezpečie,

voda sa hromadí

raz to všetko pretečie

čo platilo

už dávno neplatí

prečo sa to všetko

ako hmla nad horami

raz vytratí?

 

Úskalia dotykov

svet je miesto pre cynikov

a nie pre snílkov

tobôž romantikov.

Autor Pettie, 25.11.2021
Přečteno 142x
Tipy 10
Poslední tipující: mkinka, Vivien, Iva Husárková, šerý, Psavec, Sonador
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tobôž čistotu

29.11.2021 14:29:29 | Vivien

Jsem zarputilý romantik, takže cynismus neznám. Pěkná báseň .)

25.11.2021 13:35:46 | Constantine

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí