*-*Má i velký pytel

*-*Má i velký pytel

Anotace: **~**~**~**~**

~~..........................~~
A už je tady
prý svatý Mikuláš
já ale vím
že je to táta náš.
Kdo dělá čerta?
To mi známo není
proč mne s tou metlou
ten čert honí?

Nemluví,
jen dělá blblbl,blblbl
a snad ani nevi to
že místo boty má kopyto.
Má i velký pytel
a řetěz kolem pasu…
asi se trochu bojím,
u anděla hledám spásu,
anděl mne pod křídla schová,
po čertovi zbyl jenom dým.
Měl přece kopyto,
byl pravý,
vždyť já to vím.

Pak přišel dědeček
byl trochu od sazí umazaný,
sundává bundu
„hele,řetěz“
kolem pasu měl ještě uvázaný.
Pod čepicí…dva růžky čučí
a to kopyto
má v levé papuči.
Pravý byl určitě jenom anděl
zatřepetal křídly
a oknem frrr
vyletěl.
---------------------------
~~~~~~~~~~~~~

Autor Květka Š., 04.12.2021
Přečteno 195x
Tipy 12
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, Marten, Iva Husárková, jenommarie, Psavec, Sonador, Frr, mkinka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Z očí dětských, kdo to je
pod maskou čerta nebo anděla.
Jen Mikuláš ví to a neřekne
vždyť to se přece, nedělá*:) ST
Hezkou Mikulášskou jsi dala Květuško
a přeji i zítřejší ať něco nadělí ;)

04.12.2021 22:44:11 | jenommarie

:-)...snad jo a děkuji...

05.12.2021 13:03:18 | Květka Š.

:);)

05.12.2021 23:08:06 | jenommarie

Dobře a mile sepsáno, milá Květuško.

04.12.2021 15:33:28 | mkinka

:-) díky a moc zdravím...

05.12.2021 13:04:09 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí