OMÁMENIE

OMÁMENIE

Počúvať 

chladné kroky

bubnujúce 

o číru hladinu 

zabudnutých sľubov.

 

Hľadať

truhlicu plnú

včerajších prekvapení

a veštiť,

na dne bublajúceho

prameňa

to, čo nás minie,

čo nás cestou životom

vôbec nečaká.

 

Zo smaragdového prachu

utkať dokonalú kópiu 

zhmotnených obáv

a jedným dychom

ich všetky odfúknuť.

 

Prizvať,

k pomaly

dohárajúcemu ohňu,

starosti všetkého druhu,

podať im ruku

a odoslať ich 

spolu s vtákmi

ďaleko za obzor.

 

Žiť

život všetkými vôňami

plnými farbami

nepripútavať sa

hrdzavými kotvami,

byť ľahkosťou existencie

do končekov vlasov

omámený.

Autor Pettie, 10.12.2021
Přečteno 169x
Tipy 12
Poslední tipující: danielsoft, kaše, šerý, Lexi, Guldrun, mkinka, Iva Husárková, Vivien
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pěkně filosofické

13.12.2021 10:43:18 | danielsoft

Taková "hezky vyvážená" poezie* Od marnosti člověčí a nadhledem recepisu k prožitku života.

11.12.2021 13:09:59 | šerý

Tedy, krásná báseň.
Už jen např. hľadať truhlicu plnú včerajších prekvapení .. ST

11.12.2021 00:00:20 | Vivien

Ďakujem veľmi pekne :)

11.12.2021 00:04:58 | Pettie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí