Zaseklý stroj

Zaseklý stroj

Stroj se mi zasekl, poruchu hlásí,
co nezmůže duše, to tělo hasí,
co duše nesmí a co dělat musí,
vše krásné mizí a zbylé se hnusí.

Hromada šroubů se pokryla rzí,
z výfuku vytéká sláva cizí,
z emocí nemoce, citlivost bez srdce,
z nemocí onuce, z onucí Vánoce.

Stroj se mi zasekl, olej z něj mizí,
proč se v něm zjevují potíže cizí?
Proč všechno krásné se malé zdá být,
co zvládnu zkazit a co napravit?

Zbývají sny, a to krásné jsou věci,
pohání stroj, ten tak funguje přeci.
Pár snů se nezmění ve vzdušné zámky,
zbylé však zmizí jak vánoční stánky.

Autor Roser, 11.12.2021
Přečteno 181x
Tipy 15
Poslední tipující: Emily Říhová, Amiradi, Discipulos, Dominik Plesr, Fractura cordis aperta, Iva Husárková, šerý, Rozmarýna, Fil, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tento adventmožná zatím nejvánočnější poetika...

12.12.2021 14:13:05 | Dominik Plesr

Díky moc, Dominiku (:

12.12.2021 15:53:42 | Roser

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí