O ceste do zahraničia

O ceste do zahraničia

Anotace: Keď maminka na básničku odpíše básničkou

Bojím sa čo bude
Čo bude keď odídem
Nechám za sebou svoj život
Zmení sa všetko, to viem

Zmení sa celý svet
Zvedne každý kvet
Ale nové snáď rozkvitnú
Starosti možno pominú

A možno práve naopak
Budem sa ešte väčšmi strachovať

Strachovať či mali ma radi
Či sú šťastní, že som preč
Neviem či mi to vadí
No moja myseľ nestráca reč

Srdce mi pukne
V hlave mi hukne
Keď nastane tá chvíľa
Keď každý ma naposled vyobíjma

Mám ja strach?
Áno mám.
Je to tichý vrah
Kľudne to priznám

Neviem čo bude
Čo bude keď odídem
Začne nová kapitola
Všetko sa zmení, to viem

 

Odpoveď od maminky:

 

Čaká ťa veľká výzva,
Rozhodla si sa pre zmenu,
To už tak v živote býva,
Že nevieš, či dostaneš odmenu.

Nepáliš mosty,
Neodchádzaš v zlom,
Ideš na cesty,
Za svojim veľkým snom.

Cesta je nádej spoznať nový kút,
Rozkvitnúť pri tom ako ružový puk.
Preskúmať nové radosti,
Pridať aj nové starosti.

Smelo hľaď vpred a pritom pamätaj,
Kamkoľvek pôjdeš, hoc aj na sveta kraj,
Kto ťa v skutku miluje,
Ten slzami smútok sotva prekryje.

Aj keď ideš do neznáma,
Podporu máš istú,
Priatelia aj rodina,
Ľúbia ťa takú "čistú".

V ich srdiečkach sú dvere otvorené,
Kedykoľvek vstúpiš,
Potešia sa otvorene,
Keď ich aj ty ľúbiš.

Autor Xixik, 17.12.2021
Přečteno 115x
Tipy 4
Poslední tipující: Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí