Na rozloučenou

Na rozloučenou

Dnes jsme si zbyli, příteli.

Já a ty a nic.

Náladu smrti chcete-li

přečíst nám z dlaní,

 

můžete, smíte, prosím vás…

Jediný dotek.

A ty se na mě podíváš;

ach, ten tvůj smutek.

 

Bojíš se stejně jako já

pocitu vězně.

Svobodu země uchová,

vlož mě tam něžně.

 

Zpívej mi o té nahotě

překrásných matek.

Poté mě zanech v samotě.

Utiš ten zmatek!

 

Poslední večer spolu

příteli, nejsme.

Smích je slyšet v mollu,

tak si ho pějme.

Autor Xardas, 23.12.2021
Přečteno 155x
Tipy 5
Poslední tipující: Iva Husárková, mkinka, Psavec, paradoxy
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí