Mládí

Mládí

Anotace: Podobnost s Manonem čistě náhodná.

Mládí

------------------------

Mládí je prašan, mládí je sníh,

mládí jsou sluneční paprsky na očích.

 

Mládí je jaro, nestálá stálice,

mládí je barevně zdobená kraslice.

 

Mládí je ostrý, zvonivý smích.

Mládí je v okách nevyřčen hřích.

 

Mládí jsou housle, mládí je struna,

mládí je nota z dívčího lůna.

 

Mládí je žena, nečestná ctnost,

mládí jsou veršíky sepsané pro radost.

 

Mládí je vášeň, mládí je vztek,

mládí je bouřného života počátek.

 

Mládí je kouzlo, rozmarný čin.

Z mládí v nás navždycky zůstane stín.

Autor Fráňa Šránek, 27.12.2021
Přečteno 194x
Tipy 6
Poslední tipující: Sonador, šerý, Iva Husárková, Rozmarýna, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

I měsíc nad řekou, by pookřál...

28.12.2021 03:13:20 | šerý

Měsíc nad řekou by pookřál a Stříbrný vítr by zavál. :D
Děkuji za zastavení. :)

28.12.2021 12:00:45 | Fráňa Šránek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí