Dělba práce

Dělba práce

Děláme práci a nemáme, co na práci

nevíme, kolik času zbývá do dalšího

cvak cvak ručičkou /

 

Sledujeme ordinaci (tu Ordinaci) v práci (v ordinaci), pracujeme a

pot stéká po podpaží,

šéfíci mravenčí kolonie vykřikují

rozkazy

ve jménu královny,

která je v porodním deliriu.

 

Mravenčení v zádech, když přijde výplata.

Prochlastané mzdy

kuřárna poflusaná

tisíciletý nepořádek, který nikdo neuklízí

ve jménu kapitalismu

a DPH.

 

Prach sednul na skořápku totality

a

 máme tu show jako z Hollywoodu.

/

 

Politické tahy a hry na hrdiny

v době, kdy skutečné hrdiny zabíjíme

a ti maskovaní si hrají

pouze dámu

na šachovém poli ekonomiky.

 

Kolik korun má politik ve šrajtofli?

To tvého bosse nezajímá,

nedráždi vosy bosí nohou.

Kolik karátů má zlatá koruna holandského krále

a kolik stojí holandský sýr?

 

Zelená plíseň za ušmudlanými

pačesy ve snovém

světě syrové

praxe/

Autor Alexandr Rakita, 28.12.2021
Přečteno 119x
Tipy 11
Poslední tipující: OpilyJohn, Iva Husárková, Psavec, Marten, šerý, kudlankaW, mkinka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

https://www.youtube.com/watch?v=JcvD3qpQ7P4&ab_channel=whiskyslobodka

28.12.2021 16:15:30 | Marten

Povšiml jsem si v anotaci roku vzniku díla. Od té doby až do dnes, se pokrokem ledy nepohnuly... krom, bohužel, těch arktických díky globálnímu oteplování.

28.12.2021 14:56:53 | šerý

to mě moc netíží, ale díky za reflexi

29.12.2021 21:58:36 | Alexandr Rakita

Má to grády hodnotím na plný počet

28.12.2021 14:31:57 | kudlankaW

Díky

29.12.2021 21:57:57 | Alexandr Rakita

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí