Plán

Plán

 

 

 

                       PLÁN 

 

 

 Človek múdry spriada plán, 

 aby v kríze nebol sám.

 

 Zamýšľa sa poctivo,

 známych zdraví úctivo.

 

 Rozmýšľa už dopredu, 

 ďalej než len po stredu.

 

 Priority hlavnou métou

 spomínané každou vetou.

 

 Otvorené zadné dvierka,

 povädnuté pýchou pierka.

 

 Slovká vďaky oprášené,

 hrozbou pádu postrašené.

 

 Pripravený na skúšku,

 stráviť trpkú výslužku.

 

 Roky temné prichádzajú,

 obeť vhodnú nachádzajú.

 

 Postihnutý v trápení 

 občas právom vypení.

 

 Ako sopka vybuchne,

 zlobou vnútro opuchne.

 

 Nesúc vlastný ťažký kríž 

 hľadá únik, vhodnú skrýš.

 

 Kam zo sveta unikne,

 keď duša vlastná zanikne.

 

 Posilnený nezdarom 

 život plynie po starom.

 

 Pokračujúc krok za krokom 

 sťaby človek bol otrokom.

 

 Iskra v očiach pohasla,

 láska v srdci vyhasla.

 

 Tajný plán len ostáva, 

 čas na zmenu nastáva.

 

 Príliš veľké nádeje,

 čakať, čo sa udeje.

 

 Postup podľa návodu 

 vedie k šťastia úvodu.

 

 Či stratégia zaberie,

 svet z letargie preberie.

 

 Na spoločnosť nečinnú

 skúsiť liečbu účinnú.

 

 Kúra veľmi úspešná, 

 pre každého prospešná.

 

 Trpezlivosť ochranou, 

 vymodlenou záchranou.

 

 Veď cesta lásky vedie z kaše, 

 tá ochráni duše naše.

 

 

 

Autor Peter35, 01.01.2022
Přečteno 167x
Tipy 3
Poslední tipující: Iva Husárková, Psavec
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí