MRÁZ

MRÁZ

Slabé lúče Slnka

prinášajú ulici

pokoj pripomínajúci

prvé jarné dni,

vietor však odniekadiaľ

nesie vôňu

čerstvo napadaného snehu,

a tak v okamihu

zmizne Primavera

v tieni

ťažkého mraku.

 

Na asfalte

sa odrážajú

ľadové obrazce

pripomínajú srdce

s modrým vencom žíl,

akoby do nich mráz

čosi zo svojho života

navždy uložil.

 

Smutná vŕba

v zime svoj chrbát

oveľa viac ohýba

nad chodníkom lásky,

kde v šerosvite

tichá modlitba mení sa

na prvé bozky.

Autor Pettie, 28.01.2022
Přečteno 204x
Tipy 9
Poslední tipující: Iva Husárková, Kan, šerý, Friday, mkinka, Psavec, Vivien
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná báseň, lady Pettie .)

31.01.2022 15:40:56 | Constantine

Veľmi podarené, pekné.

28.01.2022 17:32:37 | Friday

Vďaka!

30.01.2022 16:31:35 | Pettie

ano, ucítila jsem jaro ..

28.01.2022 17:07:35 | Vivien

Teším sa :)

30.01.2022 16:31:26 | Pettie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí