Sobotní dopoledne v putyce

Sobotní dopoledne v putyce

Byl to smutný sobotní den

tramvaje jezdily městem jen.

Tvůj dech se mísil s těžkým cigaretovým kouřem v místnosti

a vlasy ti splývaly podél tvé hezké tváře,

která někdy vypadá, jako od sochaře.

Říkal si, že na Lásku nevěříš

a dopil si čaj, který si nechal louhovat déle, než své promarněné sny.

Jenže já nevěřím zase tobě

a mé vlasy se vlnily mimo rytmus

mají špatný hudební sluch, ale dobrý vkus.

Nejspíš poslouchají Hapku a podivné pouliční umělce.

 

Když já nevěřím tomu, co říkáš, znamená to, že Láska je?

Začaly tady přicházet manželky, aby si vyzvedly své muže k teplému sobotnímu obědu 

ti muži tady pijí od pátečního večera.

A za čtyři dny bude středa

a my dva?

Nejsme dva už od včera...                                               

 

Autor Anety poetry, 03.02.2022
Přečteno 156x
Tipy 8
Poslední tipující: Psavec, Sonador, Iva Husárková, Dreamy, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

moc dobrý text*

04.02.2022 06:34:09 | Sonador

Zachytila si to, co bych nechtěla zažívat. Ovšem, četlo se mi o tom moc hezky. Ten zapomenutý čaj a promarněné sny...moc hezká část.

03.02.2022 22:00:44 | Dreamy

děkuji krásně! :)

03.02.2022 22:05:48 | Anety poetry

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí