Ničiteľka

Ničiteľka

Prišla, už je tu
Znova zažívame ju
Na vlastnej koži
Na vlastné oči

Dávna ničiteľka
Lásky učiteľka
Ničí domy, rodiny, krajiny
Krvou prepisuje dejiny

Vyvolává neistotu, samé drámy
Zanechává spúšť a silné traumy

Zdalo sa, že odišla od nás navždy
Že vyhnúť sa jej chce každý
Každý okrem muža s veľkým egom
Ktorý nechápe, že nehrá sa s legom

Ničí živých ľudí, reálne životy
Vedie svet do ničoty
Do susedov zabodáva svoje drápky
Zabúda, že ľudia nie sú bábky
Že sú silní, jednotní a majú odvahu
Vlasti svojej poskytnúť ostrahu
Chrániť seba, svojich ľudí
Aj keď smrť sa na nich rúti

Ničiteľka úlohu svoju neplní
Naopak, srdcia láskou zaplní
Zomkne spolu celý svet
V boji za dobrú vec

Za spravodlivosť, demokraciu a slobodu
Za obhajobu svojho pôvodu
Snáď zničí tyraniu nafúkaného chlapa
Nie lídra, ale vraha!

Autor Xixik, 28.02.2022
Přečteno 106x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí