Jsi koření

Jsi koření

 

Mám-li si vybrat, mezi rozervanou duší básníka,

nebo ryzím mužem činu;

vím přesně z koho se má touha zalyká,

pro koho raději tak - láskou hynu.

 

Mám-li si vybrat, a říkám ti to narovinu;

mezi tvým bědováním a mužem,

co myslí i na rodinu; pak volba je jasná:

s básníkem - hlady nezahynu.

*

 

Promiň...          jsi „jen“ koření.

 

Autor Friday, 21.03.2022
Přečteno 215x
Tipy 12
Poslední tipující: Vivien, Sonador, Vědma, Psavec, Lexi, Kan, šerý, Protos1182, mkinka, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zajímavá rétorika, kéž by jen slova dokázala zasytit lidi .)

21.03.2022 15:12:27 | Constantine

Snad někdy aspoň duši.

21.03.2022 23:24:25 | Friday

Někdo to, ale někdy rád horké. ;-)

21.03.2022 12:56:14 | Friday

Kořením, alespoň šafránu. Jen ne čili.

21.03.2022 12:44:23 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí