Ahoj, neboj...

Ahoj, neboj...

Anotace: Ahoj, neboj...

Ahoj, neboj…

 

Tak to začíná, ne vždy to i končívá,

někdy, ti, jenž započali dlouhou cestu,

obrací se ke slunci západu, leští si testu,

kde slunce se vypíná, kde slunce zhasíná…

 

Kluk, co se nezná, ne vždy sám sebe pozná,

sám sebe chybuje, až spatří,

sebe sama, tam nepatří,

kluk ve snách, ne muž, co mnohé podobné pozná.

 

Až nakonec, ti, jež vzýval a napodoboval,

sebe sama zobrazí, neškodí,

sami sebe vyobrazí, ne nazí,

a šmitec, je konec, kamarádi,

dovolím si dopovat… Dabovat… Vychovat…

 

Vychovat se snad nemusím,

na to už je pozdě, to nezměním,

neměním, sebe sama už nezměním,

kéž by, oni museli, měnili, změnili…

 

Možná bych pak…

 

Sám sebe,

shodil,

zlobil,

spravil,

změnil,

zlepšil…

Autor TJD, 21.03.2022
Přečteno 107x
Tipy 1
Poslední tipující: Kan
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí