Nejsem na rady ten pravý

Nejsem na rady ten pravý

 

Píše mi po nocích jakési zmatené zprávy,
jak nefunguje vztah jí s novým mužem.
Asi jí nedošlo, že nejsem na rady ten pravý
a po sedmi letech já nic jí nejsem dlužen.

Žádosti o pomoc já lidem neodmítám,
tak ona dočkala se u mě nutné audience,
při rozhovoru však já vzteklou myslí zmítán,
poslouchám ufňukané jen náznaky dekadence.

Těch sedm dlouhých let my spolu prorůstali,
já marně obrušoval své srdce do hladka,
teď klidně plačte, všichni pozůstalí,
těch sedm roků totiž, už visí na jatkách.

Ne, nic jsem neudělal, nebyla v tom jiná,
to Ty jsi, bývalá má lásko ten důvod zavdala,
tak se teď nediv, když přišla řezničina,
co naše srostlá těla, sekerou rozťala.

A tak si naposled masem nacpěte břicha,
na hácích odděleně ho myslím visí dosti,
a kritici Vážení prosím, vy buďte zticha,
na jatkách čekají Vás, do běla ožrané kosti.

Autor DH22, 26.03.2022
Přečteno 175x
Tipy 8
Poslední tipující: Jan Kacíř, Emily Říhová, Psavec, paradoxy, Dreamy, Medved23
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ti "prokletí" francouzi by měli z tebe radost. Velmi syrové. :-))

26.03.2022 10:30:07 | Kan

Taková ze života...povedeně napsaná.

26.03.2022 09:34:22 | Dreamy

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí